Bæredygtigt tøj til børn, som gør en forskel

Vi er nødt til at passe på vores planet. I mange år har vi været i gang med at nedbryde og ødelægge den. Nu må vi i gang med at genoprette. Det kræver, at vi lever bæredygtigt og fx vælger bæredygtigt tøj til børn.

Foretager du nogle bæredygtige valg i hverdagen, så vil du belaste miljøet mindre. Du vil være med til at passe på vores klode og dens smukke natur og behagelige klima.

Du kan blive bæredygtig på mange områder af dit liv. Start gerne med tøjet. Det er nemlig noget, der belaster meget. Du kan kigge på dit eget klædeskab, men husk også at overveje børnenes tøjforbrug.

Bæredygtigt tøj til børn

Har du børn, så ved du, hvor meget tøj der skal til. Sådan nogle små størrelser bruger meget tøj. Fordi de vokser. Pludselig kan de ikke passe deres tøj mere, og så skal der noget nyt til.

Her kan du tænke på bæredygtighed på flere måder. Vil du gerne købe nyt tøj, kan du gå efter noget med et miljømærke. Du kan også sørge for at købe noget tøj, som børnene faktisk kommer til at bruge. Ligger det bare i klædeskabet, har det jo været rent spild. Der findes meget fedt tøj til børn og unge, som de vil elske og derfor bruge meget. Fx fordi deres yndlingsfigurer er på det.

Fremstillingen af tøj er meget miljøbelastende. Det tager noget fra naturen. Så sørg for, at du vælger noget bæredygtigt tøj til børn, nemlig noget tøj, som de får brugt. Hvis de bruger det meget, har belastningen ikke været spildt.

Lad det blive i familien

Når dine børn er vokset fra deres tøj, så kan det gå i arv til nogle andre børn i familien. Det er bæredygtigt. Så bliver tøjet nemlig brugt endnu mere.

Det mest bæredygtige er at bruge ting, indtil de er helt slidt op. Hvis du køber en masse tøj til børn og dig selv, som i ikke bruger ret meget, så er det en stor belastning for miljøet. Hvert stykke tøj belaster, så det er vigtigt, at du sørger for at bruge det.

Vi har brug for tøj. Du kan ikke bare skære tøjforbruget i familien helt væk. Dine børn skal have noget at tage på. Men du kan godt foretage nogle mere bæredygtige valg, når du vælger tøjet. Som fa at tænke på, at det skal bruges mere end et par gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Related Posts