Få professionel hjælp hvis flasken fylder for meget

Et misbrug af alkohol, er ikke bare et lille problem der går over med tiden. Alkoholmisbrug er et behandlingskrævende problem, som aldrig kan løses alene eller uden hjælp. Misbrug af alkohol ødelægger hvert år mange familier i Danmark og det har en kæmpe påvirkning på folkesundheden. Hvis du som pårørende eller selv, oplever at drikke for meget, så få professionel hjælp. Du kan læse mere om ambulant alkoholbehandling her.

Hvilke fordele er der ved ambulant alkoholbehandling?

Hvis valget falder på en ambulant alkoholbehandling, vil det have mange fordele med sig. Ambulant betyder at du kan bo hjemme, fortsat passe dit arbejde og være sammen med familie og venner i vante omgivelser. Det har en stor positiv effekt på ens behandlingsprognose.

”Eftersom, at der generelt ikke er forskel på effekten af døgnbehandling, dagsbehandling og ambulant alkoholbehandling, er fokus i stigende grad rettet på at identificere, hvilke alkoholmisbrugere, der får større udbytte af alkoholbehandling i døgnregi, og hvilke, der får lige så godt eller bedre udbytte af at blive behandlet i det langt billigere ambulante regi.”

Uddrag af: “Alkoholbehandling – En medicinsk teknologivurdering” 

Sundhedsstyrelsen 

Døgnbehandling af alkohol

Hvis man vælger en døgnbehandling, vil man bo på behandlingsstedet og det vil som udgangspunkt være muligt at få besøg nogle få dage i ugen, men man kan ikke komme hjem under sin behandling. Dette kan være et godt alternativ for de misbrugere der har behov for hjælp, støtte og overvågning hele døgnet. Omvendt er det noget dyrere at vælge en døgnbehandling. Det koster normalt ca. 3 gange så meget som en ambulant alkoholbehandling. Så man vil normalt kun anbefale en døgnbehandling til meget hårdt ramte misbrugere.

Hvilken alkoholbehandling virker bedst?

I langt de fleste tilfælde vil det være en intensiv ambulant behandling være det bedste valg. Her vil man være i behandling flere dage i ugen og opleve store forandringer hurtigt. I en intensiv behandling vil man ofte hurtigt opleve at trangen til alkohol forsvinder og man har mulighed for at arbejde terapeutisk med sig selv i mange timer om ugen. Et alkoholmisbrug handler faktisk ikke så meget om alkohol. Nej det handler om at finde ud af hvorfor alkohol bliver brugt som en løsning og derigennem finde nye løsninger uden alkohol. Man kan på mange måder sige at alkohol er et symptom på et alkoholmisbrug. Det er faktisk ikke problemet. Der findes mange måder at gribe dette an på og en af de bedste og mest anerkendte er med kognitiv adfærdsterapi.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Related Posts