Sådan bliver du en bedre action- og sportsfotograf

Er du entusiastisk amatørfotograf, og drømmer du om at blive bedre til at tage action- og sportsbilleder? Det kræver ikke, at du er uddannet fotograf eller har adgang til dyrt udstyr. Læs med her og få nogle helt konkrete tips, som kan forbedre din fotografering. Eller find din fotograf på gratisfotograf.dk.

Det rigtige fotoudstyr

Du behøver ikke at have topprofessionelt fotoudstyr for at kunne tage gode sports- og action-billeder. Der er dog nogle få features ved dit kamera, som vil kunne hjælpe dig. Sørg for at dit kamera er indstillet til at tage mange billeder i sekundet. Jo flere jo bedre. Bruger du et digitalkamera, kræver det, at du har et hurtigt hukommelseskort. Du bør også sikre dig, at du kan bruge dit kamera til serieoptagelse. Altså at dit kamera kan tage så mange billeder i sekundet som muligt. 

Hav fokus på brændvidden

Brændvidden er afstanden fra din linse til det optiske fokuspunkt på film eller sensor i millimeter. Det betyder, at du har brug for en høj brændvidde, når du vil tage billeder af noget tæt på. For eksempel af en enkel fodboldspiller. Når du bruger stor brændvidde til at tage billeder af personer i bevægelse, skaber du fokus på dit motiv og tilslører baggrunden. Vil du gerne have meget med på dit billede, for eksempel alle spillerne, har du brug for en lavere brændvidde. 

Gør dine fotos mere dramatiske
Du kan også gøre dine fotos mere dramatiske og action-fyldte ved at benytte nogle små praktiske tips. Tag for eksempel dit billede fra en lav vinkel. Sæt dig på knæ, når du tager billedet. Den lave vinkel er mere dramatisk end en stående. Et andet godt råd er at tippe dit kamera en smule, når du tager billedet. Den skæve horisont gør din billedkomposition mere dynamisk og altså mere action-præget.

Øvelse gør mester

Har du ikke prøvet at tage billeder af noget i bevægelse, så øv dig. Tag billeder af en bold der hopper eller af din hund, der løber. Bliver det for stor en mundfuld at tage billederne selv kan du med fordel hyre en fotograf med speciale i sportsbilleder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts