Tag på bæredygtig ferie i Barcelona

Trænger du til en tur til sydens sol, hvor du kan gå rundt i shorts og bare arme og bare suge varme og kultur til dig? Så skal du overveje at tage en tur til Barcelona. Barcelona er Spaniens uofficielle hovedstad, og der er utallige skønne oplevelser for enhver type rejsende, både dig, der er til badevand, is og lækker mad og dig, der er til vandreture og kulturoplevelser. Derudover kan en tur til Barcelona nemt gøres bæredygtig. Er du ekstra sej, kan du faktisk tage toget hele vejen fra Danmark til Barcelona og dermed tilføje ekstra oplevelser og smukke udsigter til turen.

Alt godt fra havet

Barcelonas køkken er fantastisk. De er særligt specialiserede i middelhavsmad som fisk, skaldyr og blæksprutter, så her er det nemt at få bæredygtige point. Du kommer ikke udenom at skulle prøve en paella med blæksprutteblæk og kæmperejer. Blækket farver risretten mørk og giver den en lækker, cremet konsistens. Til måltidet kan du desuden bestille smagfuld og lokalproduceret vin til meget fordelagtige priser.

Gå- og cykelture

Barcelona summer af smuk natur, kultur og arkitektur. Du kan med fordel gøre turene rundt i byen ekstra bæredygtige ved at gå eller leje en cykel og på den måde opleve byens spændende liv. Tag fx en tur forbi Gaudís smukke Sagrada Familia eller besøg de huse, han har designet, og som ligger rundt omkring i byen. Gå en tur op og ned ad Ramblaen og mød gadekunstnere og mimere eller tag en tur til det gamle kvarter og nyd en is, mens du går på opdagelse i gammel arkitektur og kulturhistorie. Du kan også tage turen op til Parque Güell, en smuk park designet af Gaudí, hvor man kan gå en dejlig tur i smukke omgivelser. Trænger du til ægte afslapning, så ligger Barcelona lige ned til en lækker strand, hvor du kan ligge et par timer og blive dejlig sommerbrun.

Ture ud af byen i bil

Du kan også med fordel leje en bil og tage en dagstur ud af Barcelona. Du kan fx besøge bjerget Montserrat, der kun ligger en times kørsel derfra og skulle give en fantastisk udsigt over Barcelona. På bjerget ligger desuden et gammelt kloster, som man kan besøge. Du kan også tage bilen og køre en tur op eller ned langs kysten. Således kommer du igennem en masse hyggelige spanske byer, som du nemt kan stoppe op og gå på opdagelse i. Læs mere om biludlejning i Barcelona her: https://www.autoprio.dk/da-spanien-barcelona-el-prat-lufthavn-bcn/.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts